39 jaar werken aan beeld

12.50

50 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Een cv in beeld. Een overzicht van het fotografische werk, het grafische werk en de performances van Ron Jagers. Zwaar onvolledig, want hij heeft zoveel gemaakt. 39 jaar is geen jubileum, dus dan hoeft volledigheid ook niet. Maar toch, een boek op a5 maat met maar liefst 150 pagina’s.

Gerard de Kleijn schreef een voorwoord.
Een citaat daaruit:
“Is Ron Jagers een Belg?
Jheronimus Bosch heeft geen school gemaakt in Nederland. Zijn mentaliteit wordt eerder op waarde geschat in Brabant en Vlaanderen dan in Holland. De Belg Jan Fabre is bijvoorbeeld heel expliciet in het aanwijzen van Jheronimus Bosch als zijn inspiratiebron. Als ik op zoek ga naar de artistieke familie van Ron Jagers, kom ik automatisch bij Belgen terecht. Dan denk ik eerst aan de vier Belgen: James Ensor, René Magritte, Stephan Vanfleteren, David Claerbout. Stuk voor stuk kunstenaars die iets heel eigens hebben, die niet horen tot een bepaalde kunstschool of isme, die onverstoorbaar hun gang gaan, die hun eigen stijl zijn en een groot gevoel voor ironie hebben en mededogen met de underdog tonen.”

 

*** Let op. De prijs van het boekje is zonder verzendkosten. Wilt het thuisgezonden krijgen, dan dient u het bedrag te verhogen met € 2,50 ***

Vanaf 5 exemplaren kunt u 10% korting toepassen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “39 jaar werken aan beeld” te beoordelen