De Kunst van Anders

Onder die titel publiceerde Renée Steenbergen een analyse van het kunstbeleid in Nederland. Zij constateert een belangrijk knelpunt: het kunstbeleid is vooral institutenbeleid. Uitgangspunt in het beleid zijn niet de makers, de produceerders van kunst, maar de instituten die zo hun eigen agenda hebben.

Naar aanleiding van dit boek organiseerde maarwaaromdan.nl op 8 maart een lezingavond in De War. Renée vertelde over haar analyse en ging in discussie met de zaal en het panel. Aanwezig: uitvoerend kunstenaars, de wethouder, vertegenwoordigers van instituten, vertegenwoordigers van fondsen, ambtenaren, mensen uit adviesorganisaties, broedplaatsen enzovoort.

In de video kunt het nog eens terugzien en terug beluisteren.

Onder de video ziet u verschillende stops. Ga er met uw muis overheen en u krijgt de titel van dat deel van de video te zien. Helemaal rechts ziet u een menu-icoon. Als u daar op klikt krijgt u het hele menu te zien en kunt u klikken op het deel van de video dat u wilt zien.

(Helaas zat er in het opnamemateriaal een vervelende ruis. Die is er nu grotendeels uit, maar soms is het wat lastig te beluisteren. Excuses daarvoor)

[presto_player id=6519]